Soms veranderen de omstandigheden in je werksituatie en moet je uitkijken naar ander werk. Bijvoorbeeld als je functie is komen te vervallen door veranderende functie-eisen die niet meer goed passen voor je of door een reorganisatie of arbeidsconflict. Als je dan op zoek gaat naar een effectief outplacement traject in Eindhoven en omgeving dan ben je bij Loopbaanpoort aan het goede adres. Een outplacementtraject in Eindhoven helpt met nieuwe vooruitzichten creëren, evenals duidelijk krijgen hoe die te realiseren. Je zelfvertrouwen groeit naarmate het traject vordert en je ervaart vaak hernieuwde energie en motivatie.

Loopbaanpoort geeft vaak net dat ene duwtje dat je nodig hebt. We adviseren en helpen je gedurende het gehele outplacementtraject. Die ondersteuning bestrijkt het complete outplacement vakgebied en we gaan gericht met jou aan de slag. Bijvoorbeeld met:

  • Persoonlijke coaching – als het nodig is je ontslag te verwerken
  • Talentmanagement – we inventariseren en versterken je talenten
  • Loopbaandoel – wat is voor jou de beste vervolgstap in werk
  • Zoekstrategie – vindbaar worden o.a. met LinkedIn, je netwerk uitbouwen
  • Hands on ondersteuning: alle support bij solliciteren en netwerken
  • Jobport – een state of the art zoekmachine voor al jouw passende vacatures

Voor wie is outplacement?

Iedereen die begeleiding nodig heeft bij het vinden van een geschikte nieuwe baan heeft baat bij een outplacementtraject. Dit geldt zowel voor de werkgever als voor de werknemer. De arbeidsmarkt is altijd in verandering, evenals het sollicitatieproces en het zoeken naar een baan. Loopbaanpoort beschikt over de juiste kennis en expertise om je effectief te begeleiden naar de baan waar je echt blij van wordt. Ook indien je zelfstandig ondernemer wilt worden zijn we een goede sparringpartner. Samen met je coach bepaal je de succesvolle weg richting je eigen bedrijf.

Starten met outplacement

Starten met een outplacementtraject in Eindhoven begint meestal met persoonlijk kennismaken. In die kennismaking wordt vastgesteld wat er nodig is voor jou om succesvol een passende nieuwe baan te bemachtigen. Die route daar naartoe is niet altijd voor iedereen hetzelfde. Soms is het belangrijk eerst aandacht te schenken aan het verlies van werk. Regelmatig is er een verlangen naar een grondige heroriëntatie naar evt. andere richtingen of kansen. Sommigen willen direct aan de slag met netwerken en solliciteren. Duidelijk is dat een route naar nieuw werk uniek is. Dat maakt een outplacementtraject dan ook maatwerk.

Hoe ziet outplacement in Eindhoven er uit?

Naast kennis en expertise beschikken we over jarenlange ervaring en een goede kennis van de regionale arbeidsmarkt. Onze dienstverlening is dan ook op maat, zowel resultaat- als actiegericht en we streven altijd naar het leveren van hoge kwaliteit. Individuele gesprekken voeren we bij voorkeur face-to-face. Daar waar nodig hanteren we online coaching en zetten we online testen in. 

Onze 3 outplacementfases zorgen voor een heldere opbouw en dit beïnvloedt je zelfvertrouwen positief. We werken eerst aan je persoonlijk profiel, gevolgd door je zoekprofiel en sollicitatiesupport. We brengen talenten, kwaliteit en persoonlijkheid in kaart, onderzoeken welke organisaties en functies passend zijn en brengen daarin focus aan en ondersteunen met alle support die nodig is.

Welke factoren tot succesvol outplacement leiden?

Dat start met een goede klik, de relatie tussen coach en klant. We vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid vanuit de coach is nodig (en vanzelfsprekend) en jij brengt als klant inzet en betrokkenheid mee. Succesvol zijn betekent werken met een passend en realistisch loopbaandoel. En weten hoe de huidige arbeidsmarkt in elkaar zit. Verder draagt actief en effectief netwerken bij aan een kansrijk outplacement traject in Eindhoven. Evenals jezelf goed kunnen neerzetten in een sollicitatiegesprek.